Mye kos med gressplen. Men kanskje ikke hvis man mener plen er rasistisk og klimafiendtlig. Pixabay
Del saken

Nå er det våre rasistiske og klimafiendtlige gressplener vi skal skamme over, ifølge New York Times.

Avisen har lagen en kort film om gressplenens historie, hvor plenen ses gjennom brillene til såkalt sosial rettferdighet (social justice).

Plener bidrar til forurensning og klimaendringer, og er en del av koloniseringen av Amerika, som forandret uberørt natur til identiske flekker av pyntet natur, sier fortelleren David Botti. Han fortsetter:

– Disse plenene ble anlagt på ryggen av slaver. Det var endeløst og brutalt arbeide. Fra rundt 1870 ser vi at amerikansk kultur omfavnet plener for de privilegerte. Avisen refererer også til historikeren Ted Steinberg, som kaller plenene for «et utendørs uttrykk for 50-tallets konformisme».

New York Times anbefaler altså Ted Steinbergs bok American Green: The Obsessive Quest for the Perfect Lawn i tillegg til The Lawn: A History of an American Obsession, by Virginia Scott Jenkins. Sistnevnte beskriver blant annet plenen som «et symbol på menneskets kontroll over og overlegne stilling i forhold til naturen».

Plenene består dessuten av typer gress som ikke er hjemmehørende i Amerka, selv Kentuckys berømte bluegrass skal ha blitt importert fra Europa og Afrika.

Du kan se filmen nedenfor: