Bella Hadid Foto: JP Yim/Getty Images/AFP
Del saken

Plastikkirurg Julian De Silva mener å kunne måle menneskers skjønnhet og har nå kåret verdens vakreste kvinner. 

Han kaller sin selvutviklede metode for «The Golden Ratio of Beauty Phi». Metoden skal visstnok kunne stadfeste om mennesker er vakre eller ikke. 

Slik fungerer det 

Ansiktet måles både i lengde og bredde, deretter deles resultatene. Neste punkt er å måle avstanden fra hårlinjen til et bestemt punkt mellom øynene og bunnen av nesa til bunnen av haka.  

Dersom tallene fra målingen er like, anses vedkommende vakker på grunn av overveiende symmetri. 

Tallene blir deretter omgjort til en prosentsum som kirurgen har brukt til å kåre verdens vakreste mennesker. 

Verdens vakreste 

Bella Hadid.
Foto: WWD/Shutterstock

Kirurgen selv har utnevnt supermodell Bella Hadid til verdens vakreste kvinne basert på denne målingen. Med klingende poengsum på 94,35% mener De Silva at Bella Hadid er verdens vakreste kvinne. 

Ifølge Daily Mail ligger Beyoncé tett bak ligger med 92,44 prosent, Amber Heard med 91,85 prosent, Ariana Grande med 91,81 prosent  og Taylor Swift med 91,64 prosent. 

Beyonce Foto Robyn Beck / AFP

Skjønnhet kan ikke måles  

Det er ikke alle som sier seg enig i at skjønnhet kan måles. 

Amin Kalaaji, overlege ved Oslo plastikkirurgi, forteller til Seher.no at han mener slike standardiserte målinger ikke har noe godt for seg. Variasjonen i mennesker med ulik kulturell, genetisk og etnisk bakgrunn gjør det umulig å bruke slike «oppskrifter» for å måle noens skjønnhet:

– I en kultur blir noe ansett som vakker, mens det i andre kulturer kan være negativt. Derfor er dette umulig å praktisere, og det er veldig uheldig at noen skal hevde at man kan måle på en slik måte. Det skaper et press i samfunnet.