Operalegenden Plácido Domingo sier opp fra sin jobb som sjef for Los Angeles Opera etter anklager om seksuell trakassering. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB scanpix
Del saken

Operasangeren Plácido Domingo fratrer sin stilling som sjef ved Los Angeles Opera etter anklager om seksuell trakassering gjennom mange år.

– Nylige anklager som har blitt fremmet mot meg i mediene, har skapt en atmosfære hvor min evne til å tjene dette selskapet, som jeg er så glad i, har blitt kompromittert, skriver Domingo i en uttalelse.

Operaen har i en uttalelse takket sangeren, som har vært sjef siden 2003, for kulturelle bidrag til byen som er «enestående og dype».

Det var nyhetsbyrået AP som i august publiserte en sak der en danser og ni sangere, hvorav én sto fram med navn, fortalte at de var blitt seksuelt trakassert av Domingo.

Påstandene ble støttet av et 30-tall andre vitner fra operaverdenen, hvor denne siden av stjernen lenge har vært velkjent.

Domingo kaller anklagene feilaktige, men har beklaget dersom hans framferd har opprørt eller gjort noen ille til mote.

– Jeg trodde mine handlinger og relasjoner alltid var velkomne og samtykkende, sier Domingo, som har hatt 150 roller og sunget i over 4.000 forestillinger.

I forrige uke ble det kjent at 78-åringen hadde trukket seg fra samtlige konserter i New York-operaen.