Brad Pitt er ingen pinglemann. Eller? REUTERS/Yara Nardi
Del saken

Herved gir jeg et godt ment spark i ræva til deg som er mann, men lever i et forhold hvor partneren for lengst har tatt diktator-rollen!

Undertegnede er stort sett lykkelig alene i moden manns alder (skilt for mange Herrens år siden), og la meg understreke at min eks overhodet ikke hadde slike redselsfulle karakterer.

Jeg har som mannfolk flest venner og bekjente jeg omgås med i fritiden, og de består av både par og enslige.

Med årene har jeg skjønt at mange menn i forhold egentlig ikke er så lykkelige lenger, for å si det forsiktig. Enkelte har sagt rett ut at de misunner min livssituasjon – selv om de i motsetning til meg sitter med villa, to biler, båt og sparepenger på konto.

Mange menn har mer givende samtaler med en kvinnelig kollega på jobben, og den blide unge kassadama på butikken er et friskt pust i hverdagen – i motsetning til det hestetrauet som venter deg hjemme. Sexlivet ditt er for lengst blitt som en gammeldags kafeteria; selvbetjent og kjedelig, men du lider seg gjennom den obligatoriske hyrdestunden en gang i måneden.

Innerst inne hater du å dra på den sedvanlige 14-dagers ferieturen om sommeren, eller nok en campingtur i Danmark med familie og slekt du helst vil ha minst mulig med å gjøre.

Det som i yngre dager var spenning og forelskelse, kultur- og fritidsinteresser sammen – og planer for fremtiden – har endt i en heller grå og undertrykkende hverdag for en pusling som ikke er mann for sine baller. Når fredagen kommer sitter dere i hver sin stol og trykker i dere Taco og Pepsi Max mens Skavlan blir stadig mindre spennende å glo på.

I 2018 er det faktisk en god del menn i 40 til 60-års alderen som har latt seg undertrykke så mye at de må gjennom en søknadsprosess for å ta en kinotur, eller en pils ute med en single kompis. En helgetur på fjellet er nærmest uoppnåelig – for det kan jo dukke opp noen unge kvinner – og det er jo farlig.

 Den fotball-turen til England med gutta er også en hinsides tanke.

Marlene Dietrich sa en gang at de fleste kvinner prøver å endre på mannen i sitt liv. Når de endelig har klart det, så liker de han ikke lenger.

Til dere min landsmenn som kjenner seg truffet: Det er på høy tid å forlate elendigheten og få deg et bedre liv. Bare husk at en dag har faktisk det siste toget forlatt perrongen. Det går nemlig ikke alltid et tog.

 Denne saken ble først publisert 7. oktober 2018, men vi syns den trengte et gjensyn!