Mr. Broccoli tar en telefonsamtale. Med en banan som telefon. Skjermdump GMB
Del saken

«Mr. Broccoli» er medlem av Animal Rebellion. Han ble arrestert i London mandag etter demonstrasjoner som har skapt kaos i den britiske hovedstaden.

Han heter angivelig Roland, og kler seg ut som en grønnsak for å slåss mot klimaendringene. Animal Rebellion er en vegansk aktivistgruppe. Målsetning er at alle i verden skal bli veganere, for å redde klimaet. De er tilknyttet Extinction Rebellion, som er blant de mer ekstreme av klimaaktivistene.

Onsdag 16. oktober var Mr. Broccoli gjest hos Good Morning Britain. Der hisset programleder Piers Morgan seg kraftig opp.

Programleder Piers Morgan ser ikke særlig imponert ut. Skjermdump GMB

På direkte spørsmål om hvorfor alle briter må gi opp kjøtt, svarte Roland:

– Jeg er bare en ydmyk brokkoli, jeg bare vokser.

Mr. Broccoli avbrøt dessuten intervjuet for å ta en telefon, som viste seg å være en banan. Under demonstrasjonene i London bar han en plakat hvor det sto: «Jeg er lokalprodusert og miljøvennlig». Samtidig ropte han «Give peas a chance». Han kaller dessuten Piers Morgan for «Peas» (erter).

Alle spørsmål avfeies med at han bare er en brokkoli. Spørsmålet er om det kan bli noe særlig sprøere enn dette. Piers Morgan ble ikke særlig imponert, og kaller Mr. Broccoli for idiot på direkten. Du kan se intervjuet nedenfor.