Nor Diana, kjent som Phoenix, i ringen etter en kamp 6. juli. Hun vant kampen mot sin mannlige motstander. (Photo by Mohd RASFAN / AFP)
Del saken

Nor Diana (19), alter ego Phoenix, fra Malaysia satser på en karriere som wrestler – i hijab.

Nor sier til The Guardian at hun blir som en annen person i ringen, klar for kamp både mot andre wrestlere og konservative islamske kritikere. Hun beskriver seg selv slik:

– I den virkelige verden er jeg svært sjenert og reservert, men noe skjer med meg når jeg entrer ringen som Phoenix, jeg blir en helt annen person. Phoenix er mer morsom, har mer energi og mot, hun har et brennende hjerte og vil alltid vinne. Og derfor elsker jeg wrestling, fordi jeg får gjøre ting jeg aldri kunne gjort i virkeligheten.

Nor har elsket wrestling siden hun som 14-åring spilte Play Station med broren og så kamper på TV, med forbilder som The Rock, The Undertaker og John Cena.

– Jeg elsket karakterene og historiene de fortalte før hver kamp. Og selv om det virket umulig, tenkte jeg: Hva om jeg, en dag, kan bli en av dem?

Mye hard trening

Mange harde treningsøkter senere er Phoenix i ferd med å realisere drømmen, og deltar i det lille, men voksende wrestling-miljøet i Malaysia. De første årene konkurrerte hun med en ansiktsmaske. Men i desember 2018 tok hun av masken og avslørte at hun var en jente i hijab.

– Så snart jeg tok av masken og folk kunne se at jeg bar hijab, begynte de å heie og rope ut støtteerklæringer, jeg gråt i ringen. Etterpå fikk jeg vite at også noen av mine konkurrenter gråt. De forsto hvor mye stolthet jeg hadde som wrestler.

Her kan du se Phoenix i aksjon (klikk på denne linken):