Petter Stordalen i forbindelse med Sentralbanksjef Øystein Olsen sin årstale i Norges Bank torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken

Petter Stordalen (57) åpnet opp om dagen han innså at pandemien var et faktum på NRKs underholdningsprogram «Lindmo» på fredag.

– Jeg ringte Gunhild for å høre om hun kunne finne ut litt om denne epidemien. Hun er en god kliniker, og da ga hun en analyse av det hun kalte en pandemi. Jeg kjente jeg ble uvel og kvalm. (…) Den natten våknet jeg av at jeg var våt av svette.

Han omtaler Coronapandemien «som den mest ekstreme situasjonen jeg har opplevd som forretningsmann», skriver Se og Hør.

Les også: Petter Stordalen har solgt unna aksjer for en kvart milliard

Hvorfor han ikke kan betale selv

– Pengene er i hotelleiendommer, de er i Hurtigruta og de er i andre selskap. Noen tror at dette er penger jeg har på bok, men det er ikke det. Jeg har ikke en bank jeg kan gå og hente dette fra. Jeg må selge ting eller gå til banken. Jeg har solgt ganske mye av det som kan selges, men det løser ikke veldig mye, sier 57-åringen i NRK-opptaket.

Les også: Nei E24, det er ingen grunn til å redde Petter Stordalen fra konkurs

En hilsen til folket

– Jeg vil sende en hilsen til alle dere som sitter hjemme. At dere må holde motet oppe, fordi akkurat som våren er i anmarsj, gresset er i ferd med å bli grønnere, og det begynner å spire, så kommer også en ny dag for selskapene – når alt er tilbake som det var før. Og da, da sees vi igjen.

Les også: Petter og Gunhild Stordalen flytter fra hverandre