Petter Northug sine foreldre May (t.v.) og far John Northug etter gullet på 15 kilometer friteknikk i på langrennsstadion i Val di Fiemme, Italia. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken

Da Petter Northugs (33)  foreldre May (52) og John (61) Northug, skilte seg i sommer, ble livet til den folkekjære, tidligere skiløperen, snudd helt på hodet.

I et intervju med Se og Hør, sier han følgende om skilsmissen:

«Det var en tøff beskjed å få, men vi har som alltid klart å holde sammen i familien. Erfaringene fra toppidretten har vært til stor hjelp. Der lærte vi oss alle sammen å nullstille oss og holde fokus på det som er viktig.»

Han understreker imidlertid at forholdet til foreldrene er som før.

«Jeg har god kontakt med både mamma og pappa, og jeg er like glad i dem begge to», sier han.

Skilsmissenyheten kom som et sjokk på mange. Etter å ha vært gift i 37 år regnet nok de fleste med at de kom til å forbli gifte til sin død. Men det å være foreldre for verdens beste skiløper har nok satt sine spor på andre måter enn bare positive også. Pappa John var i en periode manager for Petter, og mange reisedøgn og hardt arbeid tæret nok på forholdet til May mer enn de trodde.

Foreldrene har alltid stått ved Petters side uansett om det var oppturer eller nedturer i livet hans. Enten det dreide seg om den mye omtalte fyllekjøringen eller når resultatene sviktet og Petter Northug til slutt valgte å legge opp som toppidrettsutøver, så var mamma og pappa der for Petter.

Selv om Petter Northug ikke lenger er å se i skiløypa, så kan du fortsatt se ham på TV. Han er nå aktuell med TV 2-programmet «Landslaget» hvor tidligere konkurrenter møter ham til dyst. Helt spesielt ble møtet med hans kanskje argeste rival, svensken Calle Halfvarsson (30).

Svenske Calle Halfvarsson (t.v.) og Petter Northug før starten av showrennet Janteloppet på Hafjell. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Vi har aldri pratet med hverandre utenfor skiløypen før, og det måtte vi jo gjøre her, så det blir noen artige scener, fortalte Northug til Nettavisen.