Paradise-Thea liker ikke partiet Rødt. Skjermbilde YouTube.
Del saken

Toppblogger og Paradise Hotel-deltager Thea Gudmundsen (21) latterliggjør ytre venstre i norsk politikk før lokalvalget 9.september.

– Rødt er et veldig ekstremt parti som skremmer meg! De vil at det nesten ikke skal være forskjell på folk, og jeg føler at det blir litt Nord Korea og Russland tendenser her. Ville faktisk heller stemt på Frp enn rødt. Håper at de får 0 stemmer! Har prøvd å være så objektiv jeg bare klarer når jeg har skrevet om de forskjellige partiene, men her går grensa!, skriver hun på egen blogg.

Rødt havnet i medias søkelys tidligere i år da partileder Bjørner Moxnes på landsmøtet  ønsket å distansere seg og fjerne kommunisme fra partiprogrammet.

Men Moxnes tapte kampen ettersom flertallet innad i Rødt stemte for å beholde den samme radikale ideologien som massemorder Pol Pot og Joseph Stalin fremmet da de var diktatorer i henholdsvis Sovjetunionen og Kambodsja.

Det anslås at kommunistiske regimer har drept over 100 millioner mennesker.

SV er for sosialistisk

Thea Gudmundsen, som er best kjent for deltagelse i Paradise Hotel, og som blogger, har analysert de forskjellige partiene før valget 9.september.

Hun innrømmer at hun enten kommer til å stemme Høyre eller Arbderpartiet.

– For min del står det mellom Høyre og Arbeiderpartiet, men jeg har også vurdert å stemme på Venstre. Det kan være veldig forvirrende for en normal person som ikke er helt inni politikken å bestemme seg for et parti, men jeg synes at alle bør benytte seg av stemmeretten. Du har faktisk ingen grunn til å klage om du ikke stemmer, og jeg synes det viser litt utakknemlighet å ikke gjøre det. Vi bor i verdens beste land, og vi skal være så utrolig glade for at vi har et demokrati. Dette er noe som ikke skal tas for gitt!, skriver hun.

Bloggeren innrømmer også at det er uaktuelt å stemme SV.

– Sv er for enda mindre forskjeller, og de er mer ekstreme enn Ap. Det kan jo bli litt dumt, om du leser det jeg skrev om høyre ovenfor en gang til. Man kan ikke ha et samfunn der nesten alle tjener likt, for da gidder til slutt folk ikke å ta høyere utdanninger slik jeg ser det. De er også veldig opptatt av å ta i mot enda flere flyktninger, og en grønnere politikk med mindre giftige utslipp osv. Et ok parti, men litt for sosialistisk for min smak.

Gudmundsen er også aktiv på Instagram der hun har flere tusen følgere.