Foto: Pixabay.com
Del saken

Par som poster bilder av seg selv på sosiale medier er mest sannsynlig mindre lykkelige enn de som ikke gjør det. 

Ifølge sexolog Nikki Goldstein er de parene som får oss til å misunne tosomheten de som mest sannsynlig er på kanten til å bryte med hverandre. 

Usikre 

Sexologen sier til Daily Mail Australia at den massive promoteringen av forholdet på sosiale medier ofte handler om interne stridigheter med sin andre halvdel eller usikkerhet i forholdet. 

Ofte handler det om mer om andres reaksjoner, enn å dele lykkelige minner med kjæresten sin. 

-Ofte er det mennesker som søker etter bekreftelse for forholdet sitt som poster på sosiale medier, sier hun. 

Eiersyke

De tilgjorte kjærlighetsbildene er ofte tegn på noe annet enn kjærlighet. Goldstein påpeker at mange bruker mye tid på å vise frem eller skryte på seg lykke i parbildene sine for sine venner.  

Å bruke hashtagger som «My man», «My babe» eller «Bae» er et dårlig tegn sier hun. Det viser at man sikter mot et slags eierskap, enten om det er å fortelle andre indirekte å holde seg unna eller om det er for å vise det nye forholdet for en ex-kjæreste.  

Lykkelige poster mindre 

Det er ikke noe galt i å poste bilder eller oppdateringer på sosiale medier, men de som lever i øyeblikket gjør det rett og slett mindre. 

Det viser seg dessuten at personer som unngår sosiale medier over lengre tid opplever seg selv som lykkeligere. Det gjelder også for parforholdet.