Pamela Anderson fra tiden i Baywatch. Photo by Mike Floyd/ANL/REX
Del saken

Den tidligere Baywatch-stjernen Pamela Anderson besøkte forrige tirsdag Wikileaks grunnlegger Julian Assange i fengselet i London.

– Han fryktet for sitt liv, sa 51-åringen etter besøket. – Vi må redde livet hans, så alvorlig er situasjonen.

Assange ble verdenskjendis for noen år siden da han lekke tusenvis av topphemmelige dokumenter. I USA er han ettersøkt for hacking, og i Sverige er han anklaget for voldtekter.

For å unngå å bli utlevert til ett av disse landene, og stilt for retten for beskyldningene, søkte han tilflukt i Ecuadors ambassade i London. Der ble han nylig kastet ut og arrestert.

En god mann

Turen gjennom interneringssenteret der han i dag soner en mindre dom fra en britisk rett var «sjokkerende», mener Baywatch-stjernen. Anderson hadde allerede besøkt australieren flere ganger i løpet av hans opphold i ambassaden i Ecuador, skriver Der Standard.

– Han er en god mann, han er en utrolig person, jeg elsker ham, jeg kan ikke forestille meg hva han gikk gjennom, sa den tidligere Playboy-modellen.
– Han ofret mye for å bringe sannheten til lys, legger hun til.

Anderson ble verdenskjent for sin rolle som C. J. Parker i TV-serien Baywatch. Hun har senere opptrådt på film, i TV-serier og som Playboy-modell.

Hun giftet seg med rockestjernen Tommy Lee, kjent som trommeslager i bandet Mötley Crüe, etter å ha kjent ham i kun 96 timer. Paret søkte om skilsmisse to ganger, før de tidlig i 1998 endelig gjorde det slutt. Sammen har de barna Brandon og Dylan.