illustrasjonsfoto: Pixabay/ Skullman
Del saken

Nordmenn over 60 år er tilsynelatende godt fornøyd med sitt eget sexliv, skriver MSN Livsstil. Det viste tall fra en fersk studie der forskere har sammenlignet seksuell aktivitet blant de mellom 60 og 75 år i Norge, Danmark, Belgia og Portugal.

I Norge deltok 676 menn og 594 kvinner i studien. Resultatet antydet at seksualhelsen blant de over 60 i Norge er svært sunn og positiv:

Over 90 prosent av norske menn mellom 60 og 75 år er seksuelt aktive. 75 prosent av norske kvinner i samme aldersgruppe er seksuelt aktive.

Norge ligger på topp når det kommer til onani: 65 prosent av norske menn har onanert den siste måneden, mens 40 prosent av kvinnene har gjort det samme. Norske menn har samleie omtrent to til tre ganger i måneden.

Blant kvinnene er det de nordiske kvinnene som er mest fornøyd med sexlivet sitt, med de danske kvinnene helt på topp.

Siv Gamnes, som har lang erfaring som sexologisk rådgiver, er ikke overrasket over resultatet:

– Nei, jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Jeg har klienter på over 80 år som kommer til meg for hjelp til et bedre sexliv, uttalte Gamnes til Nettavisen og la til:

– Dette handler nok om at dagens 60- og 70-åringer er mye yngre i både kropp og sinn enn tidligere generasjoner. De løper på fjelltopper og er veldig aktive, så her har det skjedd positive ting når det kommer til aktivitet og helse.