Tinder kan være et hjelpemiddel hvis du er singel. Foto: Shutterstock
Del saken

Det rådes til å ha en ryddig og ærlig profil. Et smil på bildet gir også et godt inntrykk.

– Det første man bør tenke på er at man skal lage en ærlig profil som presenterer den du virkelig er som person, slik at du er gjenkjennelig for daten din første gangen dere møtes, sier pr-ansvarlig Leyla Öfwerström i match.com til Side2.

Det viktigste er bildet, en bør vise hele ansiktet, uten solbriller, cap som skygger eller at man ser en annen vei. Bilde skal være så nær virkeligheten som mulig.

Les også: Nettdating: – En skuffet kvinne får svar fra psykolog

– Bildet er viktig. I alle våre undersøkelser svarer de single at det første de ser på er bildet, før de leser profilteksten. Ifølge våre beregninger får du 15 ganger så mange treff på profilen din hvis du laster opp ett eller flere bilder, sier Öfwerström, og tilføyer:

– Vi anbefaler våre single og ha en miks av profilbilder og helfigurbilder, gjerne bilder som viser deg i aksjon når du gjør noe du liker – som å lage mat, stå på ski, være med venner også videre. Bildene skal gi et inntrykk av hvem du er som person. Bruk et godt kamera.

Men kvinner er også opptatt om mannen har utdannelse og jobb.

– Profilen bør gi en ærlig presentasjon av deg som person, men du kan være tydelig tidlig i profilteksten om at du kun er ute etter dating, og ikke nødvendigvis et langvarig og seriøst forhold. Men vi mener at bilder og tekst bør gi et oppriktig inntrykk av hvem du er, slik at daten blir så vellykket som mulig.

Les også: 66 % mener nettdating åpner for dårlig oppførsel

En skal være seg selv, og gi en liten smakebit om hva man liker å gjøre, hva som gjør en glad og kanskje noen tanker om fremtiden. En kan også legge inn morsomheter om seg selv. Det er de små tingene som gir inntrykk. En bør utfylle om interesser, ikke bare skrive at en liker å reise eller trene. Fortell hvor en reiser og hva en trener. Luk vekk skrivefeil det gir dårlig inntrykk, det samme gjelder om en bare er negativ eller kommer med endeløst selvskryt.

– Ikke for mange detaljer om hva man er ute etter…? (Søker en snill, smart, omtenksom, gavmild, positiv mann med stabil jobb og inntekt som samtidig har et glimt i øyet, selvironi og god humor.», sier Leyla Öfwerström, og kommer med et godt råd:

– Unngå klisjefellene for å skille deg ut. Altså ikke «sprudlende dame søker mann som er glad i turer i skog og mark, men som også liker å ha avslappende kvelder i sofaen med et glass rød og romantiske middager med levende lys.»