Michelle Carter i den opprinnelige rettssaken i 2017. Nå har appellretten opprettholdt dommen. Skjermbilde fra video.
Del saken

Den øverste appellretten i Massachusetts har nå bestemt seg: Michelle Carter må nå gå i fengsel i minst 15 måneder, for å ha presset sin kjæreste til selvmord.

Hun ble først dømt til fengsel i 15 måneder, etterfulgt av fem års prøvetid. Nå har ankedomstolen behandlet saken, og stadfestet dommen, skriver den tyske avisen Bild Zeitung.

De to tenåringene var svært deprimerte på den tiden hun sendte selvmordsoppfordringer til sin kjæreste, skriver Bild. Michelle var anorektisk og Conrad prøvde å drepe seg flere ganger.

Michelle støttet dette prosjektet og oppmuntret ham i mange sms. Retten mente at hun ikke hadde aktverdig grunn for oppfordringen, men gjorde det ut fra et ønske om å ha makt over et menneske.

I juli 2014 oppfordret hun Conrad til å drepe seg i en bil på en forlatt parkeringsplass. Der bombet Michelle ham med SMS. Conrad forlot bilen like før han skulle til å forgifte seg med karbondioksyd, men Michelle sendte en ny sms hvor hun skrev «Gå tilbake». Kjæresten adlød, og døde.

Dommer Scott Kafker forklarte i retten hvorfor han fordømte Michelle:
– Etter at hun overtalte ham til å komme tilbake i trucken etter å ha bestemt seg for å leve, gjorde hun ingenting for å hjelpe ham. Hun lyttet til hvordan han døde sakte, sa han.

Michelle og Conrad, begge fra Massachusetts, møttes under en ferie til Florida i 2012. Forholdet var deretter helt via SMS og sosiale medier. I juli 2014 var Michelle 17, Conrad 18, da hun sendte ham de avgjørende ordene:

– Jeg trodde du ville gjøre det. Tiden er riktig, du er klar – bare gjør det, babe (…) Du vil endelig være glad i himmelen. Ikke mer smerte. Det er normalt at du er redd, jeg mener, du skal dø.

Conrad tok sitt eget liv – på hennes kommando, skriver Bild. For det må hun nå sone 15 måneder i fengsel. Nedenfor kan du se en kort dokumentar om saken: