Foto: Pixabay/PDPics
Del saken

Nord Universitet har publisert en artikkel på forskning.no hvor de skriver at onani kan forebygge og redusere sjansen for prostatakreft, dette slås fast i en internasjonal studie fra 2016.

Sjansen for å leve lenger øker proporsjonalt med hvor ofte man onanerer, det anbefales at man ejakulerer minst 21 ganger per måned. Men dette blir ikke godt nok kommunisert, ifølge sexolog Victor Valderaune:

– Dette burde blitt gjort kjent overalt, både på skoler og på arbeidsplassene. Og ikke minst burde det vært gjort lett synlig på alle legesenter.

Sexologen opplever at onani fortsatt er skambelagt, og oppfattes som en veldig privat øvelse. I tidligere tider ble sinnssykehus fylt opp av folk som onanerte, og selv om onani i dag er ansett av de fleste som noe helt naturlig, tar det tid for et samfunn å fjerne skammen helt. Han mener leger og sexologer må gå foran:

– Vi publiserer jo alt om positive effekter på helse og medisin ellers også (…) Det burde være et langt større fokus også på seksualitet og helse. De positive siden ved å onanere, eller utforske seg selv, er jo store.

Fem råd for å forebygge prostatakreft

Utover hyppig onanering har Kreftforeningen fem generelle råd for å forebygge kreft:

Spis sunt og variert
Pass særlig på at du får i deg nok frukt og grønnsaker.

Moderat alkoholbruk
To enheter per dag er nok.

Pass på vekten
Overvektige har en større risiko for både kroniske sykdommer og kreft.

Hold deg i fysisk aktivitet
Menn som holder seg i aktivitet reduserer risikoen for prostatakreft.

Stump røyken!

Til slutt anbefales det at menn går til kontroll, særlig hvis du har folk i nær slekt som er rammet av sykdommen. Da bør man faktisk oppsøke lege og be om såkalt screening allerede tidlig i 40–årsalderen.