Vincent van Gogh. Foto: AP /Peter Dejong
Del saken

En tegning av den nederlandske kunstneren Vincent van Gogh blir stilt ut ved et museum i Amsterdam. Den til nå ukjente tegningen har vært i en privat samling.

Torsdag ble tegningen for første gang vist fram for allmennheten, skriver BBC. Den har tilhørt en nederlandsk familie i mer enn 100 år.

Tegningen har signaturen «Vincent» og er tilsynelatende en skisse til det senere verket «Worn out». Den viser en eldre, sliten mann som sitter på en trestol med hodet i hendene.

Les også: Auksjonshus selger revolver van Gogh kan ha brukt til å skyte seg med

Ifølge forsker Teio Meedendorp er det «totalt umulig» å anslå hva tegningen er verdt. Ifølge museet ble den tegnet i november1882.

Da var van Gogh 29 år gammel, bodde i Haag og lærte seg å tegne. Ekspertene mener den gir eksepsjonell innsikt i kunstnerens prosess i perioden.

Les også: Van Gogh-bilde stjålet fra corona-stengt museum

– Den passer perfekt inn med de mange skissene vi kjenner til fra van Goghs tid i Haag, og koblingen til «Worn out» er åpenbar, sier han i en uttalelse på museets hjemmeside.

Materialet som er anvendt, er i overensstemmelse med den tidlige perioden i hans kunstnerskap. I tillegg kan skader i hjørnet på tegningens bakside forklares med hvordan van Gogh pleide å feste papirark til tegnebrettet.