Illustrasjonsbilde: Pixabay/solas-ser
Del saken

En studie utført ved Queen’s University i Canada viser at heterofile kvinner tenner på både kvinner og menn. 

Studien «straight but not narrow» har testet seksuell respons hos kvinner av ulik legning. 

I første gjennomføring rekrutterte forskerne 29 kvinner mellom 18 og 50 år. I gjennomgang nummer to baserte forskerne seg på 30 kvinner mellom 18 og 38 år. 

Resultatene var etterprøvbare og overraskende.   

Les også: Derfor angrer vi på tilfeldig sex 

Tenner på begge  

Studiene viste at heterofile kvinner både tenner på menn og kvinner, mens lesbiske kvinner ikke ga noe særlig utslag på seksuelle aktiviteter som involverte menn. 

Kvinnene ble delt inn i grupper etter legning; heterofile, lesbiske og de som ikke definerte seg som hverken eller. Deretter ble de utsatt for ulike seksuelle filmklipp og bilder av heterofile og homofile par. Underveis ble blodtilførselen i vagina målt via et instrument for å måle den seksuelle responsen, samt at subjektet selv rangerte opplevelsen med en 10-poeng skala.

Den seksuelle responsen hos heterofile kvinner slo altså ut uavhengig av om filmklippene viste to kvinner eller mann og kvinne. 

Les også: Studie: Kvinner er mer tiltrukket av psykopatiske menn

Nærhet    

– De er ikke nødvendigvis lesbiske. På ingen måte. Selv om de blir seksuelt oppstemt av å se to jenter ha sex, betyr ikke det at de vil prøve det, sier Birgitte Schantz Laursen, som er førsteamanuensis ved Sexologisk Forskningscenter ved Aalborg Universitet til Forskning.no.

Laursen forklarer til Forskning.no at kvinner tenner på nærhet, intimitet og berøring, og at det da ikke er så viktig om det er kvinner eller menn de ser på utføre dette.