Oslo 20180119. Programleder Anne Lindmo intervjuer dronning Sonja under markeringen av Den Norske Turistforenings 150-årsjubileum i Oslo Spektrum fredag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken

NRK følger helsemyndighetenes anbefalinger rundt publikumsarrangementer, og vil derfor med umiddelbar virkning gjennomføre innspillinger uten publikum i studio.

– NRK har både  et samfunnsoppdrag og et  beredskapsansvar  vi skal ivareta. Vi  har muligheten til å  gjennomføre  opptak av TV-sendinger og lignende uten  publikum i studio og fortsatt ha et godt tilbud på TV og radio.

– Dette er selvsagt leit for de som har gledet seg til å være publikummere, men vi ønsker å være føre var, sier marked- og kommunikasjonssjef Christine Viland.

Dette gjelder også programinnspillinger med færre enn 500 publikummere. Dette gjør NRK for å forebygge og begrense smitte.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Omfatter disse programmene:

  • Lindmo, innspilling onsdag 11. mars 
  • Nytt på nytt, innspilling torsdag 12. mars 
  • Kringkastingsorkesteret i store studio, innspilling torsdag 12. mars 
  • Abels tårn, innspilling fredag 13. mars 
  • Alle mot 1 – innspilling lørdag 14. mars 
  • Lørdagsrådet, innspilling lørdag 14. mars  

NRK følger situasjonen nøye og tar stilling til øvrige arrangementer fortløpende. På nrk.no/informasjon vil vi informere om endringer i arrangementer fremover. 

NRK vil fortsatt ha medvirkende gjester og deltakere i programmer og sendingene publiseres som vanlig.

Endringene fra 11. mars gjelder kun publikum.