Hver sommer er Venezias gater fylt til randen med turister fra hele verden. Det siste året har bystyret innført en rekke forbud i et forsøk på å få kontroll på turistmassene. Det er ikke lenger lov å bade i kanalene, vaske seg i fontene eller å gå i bar overkropp eller bikini. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken

To norske kvinner i 20-årene fikk lørdag en bot på 450 euro hver etter å ha nattbadet i Venezia. Det er strengt forbudt å bade i den italienske turistbyen.

De to ble natt til lørdag pågrepet av politiet og tatt med til politistasjonen, skriver NRK.

Én av kvinnene kastet opp på politistasjonen, trolig fordi hun hadde fått i seg skittent og rottebefengt vann fra kanalen. De to kvinnene ble også bortvist fra den populære turistbyen i to dager.

Bystyret i Venezia har sett seg lei på turister som tror de kan gjøre nærmest som de vil i den gamle kulturbyen. I mai trådte det strenge regler i kraft for hva som ikke er tillatt, for eksempel bading i kanalene, å vaske seg i fontenene og å gå rundt i byen i bikini eller bar overkropp.

Forrige måned ble to tyske turister sendt ut av byen med en bot på 950 euro etter at de hadde kokt opp kaffe på stormkjøkken ved Rialtobrua.

Venezia står på UNESCOs verdensarvliste og er i sin helhet et vernet stykke Italia. Byen har ikke mer enn 55.000 innbyggere, men får over 30 millioner besøkende hvert år.