Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø (th) deltar begge i en motedugnad mot rasisme. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken

George Floyd døde under en arrestasjon i USA. Dødsfallet førte til demonstrasjoner over verden. Nå vil en gjeng norske moteprofiler bidra i kampen mot rasisme.

– Det føles som om vi lever i et historisk øyeblikk, og jeg tror alle føler på å ville bidra med noe ekstra. Dette er selvsagt en liten dråpe i den store sammenhengen, men forhåpentligvis kan det inspirere andre i motebransjen til å gjøre noe lignende. Det hadde vært fint, sier Vanessa Rudjord til VGs motemagasin MinMote.

Så nå vil Rudfjord og andre motefolk selge skatter fra garderoben sin. Inntektene fra initiativet kalt «Mote mot rasisme» skal gå til antirasistisk arbeid, gjennom bidrag til Antirasistisk Senter og Amnesty.

Les også: Norske kjendiser markerer blackout-tirsdag til støtte for Black Lives Matters i USA

Rudfjord har jobbet i norsk motebransje i 20 år, og er også aktuell med podkasten «Synnøve og Vanessas podkast», med venninnen Synnøve Skarbø som også deltar på dugnaden.

Det hele foregår i butikklokalene til Arnie Place i Professor Dahls gate i Oslo, fra klokken 13-17 lørdag 13. juni.

– Pia (Tjelta journ.anm.) fikset butikklokale på fem minutter, og donerer dessuten klær fra sitt eget merke. Og alle jeg spurte kastet seg rundt og fant frem klær. Målet er å få inn mest mulig penger, så alle har planer om å donere fine klær, sier Rudjord og fortsetter:

– De som kommer kan få tak i drømmekjolen, samtidig som de støtter en viktig sak.

Blant deltagerne er motefolk som Hanneli Mustaparta, Tinashe Williamson, Pia Tjelta, Celine Aagaard, Afaf Ali, Emilie Anker Stordalen og Janka Polliani.

– Det blir mange vakre sommerkjoler og mye designerjeans fra meg i hvert fall. Jeg gleder meg til å pakke opp og se hva de andre gir, sier Rudjord.