Blant de som lot det gå i svart tirsdag er Jenny Skavlan (ø.t.h.), Triana Iglesias (t.h.), Aksel Lund Svindal (u.t.v.) og Katarina Flatland (i.m.). Alle foto: NTB Scanpix
Del saken

En rekke kjente norske fjes har kastet seg på trenden som en solidaritetsaksjon etter politidrapet på George Floyd i USA. 

Som en solidaritetshandling med svarte og andre med mørk hudfarge i USA, har tirsdag brukere over hele verden valgt å la instagram-kontoen gå i svart. Trenden sprer seg også i kjendis-Norge og blant stjernene som valgte la Instagramkontoen sin gå i svart er TV og filmstjernen Jenny Skavlan:

View this post on Instagram

Blackouttuesday

A post shared by Jenny Skavlan (@jennyskavlan) on

Les også: Lana Del Rey anklages for rasisme – slår tilbake

Får følge

Det samme har eks-alpinisten Aksel Lund Svindal gjort:

View this post on Instagram

#blackouttuesday

A post shared by Aksel Lund Svindal (@asvindal) on

Også den ellers så fargerike Triana Iglesias, kjent fra blant annet Paradise Hotel, lot følgerne sine få møte et svart bilde tirsdag.

View this post on Instagram

#blackouttuesday

A post shared by Triana Iglesias (@trianaiglesias) on

Hun får følge av Idol-programleder Katarina Flatland.

View this post on Instagram

#blackouttuesday

A post shared by Katarina Flatland (@katarinaflatland) on

Men selv om farsotten sprer seg som ild i tørt gress, er det ikke alle som har kastet seg på bølgen. En av de som hvert fall tirsdag kveld ikke hadde lagt ut noe svart bilde er rallystjernen Petter Solberg.

Det er i  kjølvannet av drapet på George Floyd, tyr folk verden rundt til sosiale medier for å vise sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsene og protestene som foregår i USA.

Det førte tirsdag til at  Instagram ble fylt opp av sorte bilder som en del av en aksjon kalt «Blackout Tuesday», ifølge Din Side.

Begynte i musikkbransjen 

Avisen siterer The Independent som forklarer at bevegelsen sitt opphav blant aktører i musikkbransjen som forpliktet seg til å ta en pause fra å publisere noe på sosiale medier eller slippe nye utgivelser tirsdag 2. juni.

Den skal opprinnelig ha blitt  organisert under hashtaggen #TheShowMustBePaused. Deretter har det spredd seg til resten av internett.