Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken

Nordmenn er blant verdens mest julemusikk–elskende folkeslag, skriver nettstedet MSN. En undersøkelse fra strømmetjenesten Spotify viser at Norge er blant de første landene i verden til å pakke opp julemusikken.

Undersøkelsen, som er basert på folkets musikkvaner i 2017, viser at kun fire land er tidligere ute med julemusikken enn Norge.

Først ut av alle er Filippinene, som allerede tidlig i oktober øser ut julestemning gjennom lydanleggene. Deretter følger Estland, Island og våre danske naboer, skriver MSN.

På femteplass finner vi Norge. Ifølge undersøkelsen begynner nordmenn for alvor å strømme julemusikk 5. november. Tallene er beregnet ut fra den dagen. Over 2 prosent av nasjonens årlige strømmeforbruk er julemusikk.

Ikke overraskende gjør tallet et hopp 1. desember, og i det vi inntar årets siste måned er 15 prosent av musikken som strømmes i Norge julemusikk. Det topper seg naturligvis på selveste julaften, da hele 37 prosent av musikken i de norske hjem er julesanger, viser undersøkelsen som MSN refererer til.

Det er likevel ifølge Spotify langt bak Liechtenstein. I løpet av de siste dagene før 25. desember, er nesten 70 prosent av all lytting eksklusivt julemusikk – tre ganger det globale gjennomsnittet.

Gjennomsnittlig ser vi at de fleste land begynner i slutten av november. Men i noen land, spesielt i Sør–Amerika, spiller de nesten ikke julemusikk før 1. juledag.

USA og Canada venter til 13. november med å starte – men når først starter spilles All I Want For Christmas is You på repeat til reinsdyret ankommer, skriver Spotify.

Spotify forteller at folk verden over til sammen har laget over 21 millioner spillelister med julen som tema. Frank Sinatra, Michael Bublé og Justin Bieber er blant de mest populære artistene.

Hvis du ikke syns det er for tidlig med julemusikk, se video nedenfor: