Preben Stokkan leder World Series of Poker Main Event. Foto: WSOP
Del saken

World Series of Poker (WSOP) nærmer seg klimaks på Rio hotell og Casino i Las Vegas. Etter tre lange dager er 8569 spillere er redusert til 1286, og alle sikret pengepremie.

Og helt i teten finner vi en nordmann. Preben Stokkan er velkjent i pokermiljøet, og vant blant annet nesten 1,5 millioner kroner da han ble Norgesmester i poker i 2016. Han har utover dette en rekke gode resultater, og i følge The Hendon Mob Poker Database har han totalt spilt inn over 1,7 millioner dollar (nesten 15 millioner kroner).

Utover dette har han sannsynligvis tjent store penger på nettpoker.

Her er de ti beste før dag 4 i Main Event:

Poker.no skriver at det så svært dårlig ut for Stokkan en stund:

«Preben Stokkan var nede i sine siste 5000 ved første pause i dag, men har på et eller annet vis klart å bygge stakken sin til å bli en av de største i rommet idet bobla nærmer seg», skriver PokerNews.

Stokkan utdyper denne utrolige historien overfor PokerNews:

– Jeg startet dagen med 93.000. Jeg fikk en ganske god start og var oppe i rundt 180.000 ganske tidlig på dagens første nivå. Så blåste jeg bort alt på en stor bløff, men jeg holdt igjen én sjetong. Så jeg hadde 5000 igjen til dagens første pause og kom meg opp derfra, forteller Stokkan.

Det er riktignok langt igjen til de virkelig store pengene. Vinneren får 10 millioner dollar, eller 85 millioner norske kroner. Nummer to får 6 millioner dollar og nummer tre 4 millioner. Alle ni på finalebordet får minst én million dollar.

Felix Vincent Stephensen kom på andreplass i hovedturneringen i WSOP 2014. Her vant han en premiesum på omkring 35 millioner norske kroner. Året etter vant han også det første lovlige NM i poker på norsk jord.

Vi ønsker Preben lykke til de neste dagene!