Daniel Craig Photo by Evan Agostini/Invision/AP/ Scanpix/ NTB
Del saken

Coronaviruset fører til at James Bond avbryter Beijing-turneen. Årsak: dette er «No Time to Die».

Den neste James bond-filmen heter «No Time to Die», og vil bli sluppet i april i år.

Produsentene av den siste James Bond-blockbusteren har blitt tvunget til å utsette en lukrativ PR-turné for filmen i Kina.

Utsettelsen kommer fordi kinoer i landet forblir stengt i tilknytning til arbeidet med å hindre spredning coronavirus, melder The Times.

Stengningen av 70 000 kinoer over hele Kina tar piffen ut av filmbransjen fra Shanghai til London.

Les også: Billie Eilish ute med tittelsangen til den kommende James Bond-filmen

Sean Connery har hatt rollen som James Bond i flere av filmene med de mest kjente «evergreens», som for eksempel Goldfinger, From Russia with Love og Thunderball. Mandatory Credit: Photo by Granger/REX (8744356a)/ Scanpix/ NTB

Siste fra Craig

«No Time to Die», som kommer til å få premiere i Storbritannia den 3. april i år blir Daniel Craigs siste som 007.

«No Time to Die» var forventet å bli Bond-filmen med høyest brutto omsetning til dags dato. Men med inntektsbortfall fra det kinesiske markedet blir det nå sett på som lite sannsynlig at filmen blir «all time high» hva gjelder inntekter.

Kina har verdens nest største billettssalg for film på kino, og hadde mer enn 60 milliarder kroner i omsetning i fjor, skriver The Times.

Nr. 27 i rekken

James Bond-filmen No Time To Die er den 27. filmen i rekken av suksessfilmer om den britiske agenten James Bond.

Første film om den britiske agenten kom i 1962 (Dr. No) og den siste så langt i 2015 (Spectre).

Sean Connery, Roger Moore og Daniel Craig er de 007-karakterene, som huskes positivt av de fleste, mens skuespillere som David Niven, George Lazenby, Timothy Dalton og Pierce Brosnan har fått mindre positive tilbakemeldinger gjennom årene for sine tolkninger av rollen som James Bond.

Daniel Craigs fire foregående tolkninger av James Bond kom i filmene Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) og Spectre (2015).