Nick Cave and the Bad Seeds perform during the SXSW Music Festival, on Wednesday, March 13, 2013 in Austin, Texas. (Photo by Jack Plunkett/Invision/AP Images)
Del saken

Nick Cave har følelsene utpå seg, det er noe sinnsykt intenst, kompromissløst og ærlig ved denne australske artisten som har fascinert meg i mange år. Hvilke andre rockere ville tenkt tanken på å innlede et samarbeide med sukkerpop–prinsessen Kylie Minogue?

Nick Cave gjorde det i forbindelse med innspillingen av albumet Murder Ballads fra 1996, og resultatet ble monsterhiten Where The Wild Roses Grow. En slags nekrofil hyllest til vakre Kylie.

I tillegg er han en av få internasjonale artister som faktisk spiller konserter i Israel, og bryter med radikale sjeler som f.eks. Roger Waters. Dette krever et visst mot, siden det er liten støtte å hente i disse kretser for slike holdninger.

Men Wild Roses  er ikke min utvalgte sang denne uken. Fra samme album kom den fabelaktige, groteske og brutale balladen Stagger Lee. Sjelden har jeg hørt en mer brutal tekst, levert på en overbevisende og intens måte av en Nick Cave i toppslag.

Oh no, he can´t be dead!
Stag said:
Just count the holes in the motherfuckers head!

Mister Stagger Lee: