Unge briter syns livet er meningsløst, sosiale medier hjelper tydeligvis ikke. Illustrasjonsfoto, Shutterstock
Del saken

Ny studie sier at 89 prosent av unge briter ikke ser noen mening eller formål med livet, skriver The Sun.

For hele befolkningen er det 80 prosent som syns livet er meningsløst, mens for de over 60 er andelen 55 prosent. Dette kan enten bety at man blir mer fornøyd med alderen, slik The Sun antyder. Men det kan også bety at samfunnet rundt oss har endret seg radikalt, noe som i størst grad påvirker de unge.

Ifølge studien, som er utført av det japanske selskapet Yakult UK, er dårlig økonomi det største hinderet for å oppnå større tlfredshet.

Angst og misunnelse

34 prosent angir uro/angst som et hinder for å oppnå ulike ting i livet. 22 prosenter peker på helseproblemer som det største hinderet. Hele to av tre innrømmer at de er misunnelige på kollegaer og venner.

Mer tid til seg selv og familie

43 prosent savner mer tild til seg selv, 38 prosent ønsker mer kvalitetstid med familien. 83 prosent føler de ville finne et større formål med livet hvis de kunne bidra mer i lokalmiljøet.

Ifølge studien mener 49 prosent av britene at gode relasjoner til de nærmeste det viktigste for å oppnå mening, mens 25 prosent mener god helse er det viktigste.

Dessverre linker ikke The Sun til selve studien.

Ensomhet

Ensomhet er også et stort problem, og dette rammer i størst grad eldre. Ifølge Campaign to End Loneliness oppgir 9 millioner briter, ca 20 prosent av befolkningen, at de alltid eller ofte føler seg ensom.

63 prosent av eldre som har mistet sin ektefelle føler seg ensomme noen ganger eller ofte, tilsvarende tall er 51 prosent av de som er separert eller skilt. Flere kvinner enn menn oppgir at de føler seg ensomme.

Disse tallene minner om tall fra Norge hentet fra Levekårsundersøkelsen 2015. Helseminister Bent Høie (H) uttalte i 2015 at det er like farlig å være ensom som å røyke, men får ikke udelt støtte i at ensomhet er et økende problem her til lands.