Illustrasjonsfoto: Juice/REX
Del saken

Forskning viser at 90 prosent av kvinner oppfatter en mann som mer attraktiv dersom han allerede er i et forhold. Hvorfor er det slik?

– Det sies jo at de beste mennene er opptatt, og kanskje ligger det noe i det. En attraktiv, oppegående mann med god økonomi er sjelden singel. De er nesten alltid sammen med noen, sier Anders Lindskog, spesialist i klinisk sexologi og klinisk voksenpsykologi, til KK.

Attraksjonen mange kvinner kan kjenne på i møte med en opptatt mann kommer av at disse mennene gjerne er tryggere på seg selv enn single menn. Dessuten viser det at de er i et forhold at de ikke er redde for forpliktelse.

– En annen ting som er typisk er at menn blir mer «stuerene» av å være i et forhold. Kanskje har de blitt kledd opp og stylet, de drikker med måte og oppfører seg bedre. Ikke alltid, men ofte er det slik, sier Eva Tryti, som er psykolog, parterapeut og forfatter, til KK.

Les også: Økonomisk utroskap ødelegger forhold

Flokkdyr

I tillegg kan det være lurt å ha med seg at mennesker er flokkdyr, og at vi bryr oss om hva andre synes. Når noen andre er i et forhold med en mann, har de så og si gått god for at denne mannen er verdt å satse på. 

Dessuten kan det å flørte med noen du egentlig ikke bør flørte med skape spenning, og sette fantasien i gang.

– Forbuden frukt blir ofte mye mer spennende. Jeg tror det kan pirre et spennings-gen hos mange, spesielt hos kvinner. For det tror jeg nok er mer utbredt blant kvinner enn blant menn, sier Gamnes.