Netflix' første originalserie på arabisk er satt i Jordan, der noen politikere tar til orde for sensur fordi de mener den er umoralsk. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix
Del saken

Jordanske tjenestemenn vil sensurere Netflix’ første arabiske originalserie, det overnaturlige tenåringsdramaet «Jinn».

Spenningsserien er satt i Jordan og handler om en gruppe tenåringer som møter på gode og onde ånder etter et besøk i ruinbyen Petra.

Serien er møtt med fordømmelse fra flere representanter for myndighetene etter at den ble sluppet på strømmetjenesten denne uka. Enkelte mener den inneholder «utuktige scener» som skader offentlig moral.

Ifølge den jordanske hærens nettside er cyberkrimenheten i gang med et forsøk på å få «Jinn» fjernet fra jordanske Netflix.

Det er imidlertid uklart om myndighetene vil gjøre alvor av truslene. Netflix’ Midtøsten-avdeling omtaler den sosiale mediestormen som en «mobbebølge».

I en uttalelse fredag sier strømmetjenesten at serien tar opp universelle temaer som «kan bli oppfattet som utfordrende». Fjerning av innhold skjer sjelden, men Netflix føyer seg som regel etter anmodning fra myndigheter.