Mange planlegger å reise til skidestinasjoner i vinterferien. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Del saken

23 prosent av de spurte i en undersøkelse fra Virke sier at de vil ta vinterferie i år. – Reiselysten er høy, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv.

De kommende ukene er det vinterferie for skoleelever over hele landet. I Oslo og Trondheim begynner vinterferien 17. februar, i Bergen og Stavanger begynner den 24. februar, mens elevene i Tromsø må vente til 2. mars.

23 prosent av de spurte i Virke Reiselivs befolkningsundersøkelse svarer at de vil ta vinterferie i år, noe som er omtrent det samme som tidligere år. Av dem som skal ta ferie, planlegger 45 prosent å reise til utlandet.

− Det er ingenting som tyder på at svak krone eller økende miljøbevissthet demper folks reiselyst. Folk fortsetter å reise på ferie til utlandet. Samtidig ser vi at folk er mer opptatt av bærekraft når de reiser. Reisebransjen jobber derfor aktivt med å levere grønnere og mer ansvarlige reiser, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv i en pressemelding.

Blant dem som velger å bli i Norge, er Innlandet favoritten. 30 prosent av dem som reiser i Norge, velger reisemål i dette fylket, som har flere skidestinasjoner.

– Reiselysten er høy uavhengig av om man velger å reise til utlandet eller å være turist i eget land, sier Bergmål.

Rundt 20 prosent av dem som tar ferie, planlegger å bli hjemme.