Sharron Davies mistet OL-gullet til en dopet konkurrent. Nå kjemper hun mot menn i kvinneidrett. Foto: S Meddle/ITV/REX
Del saken

Britiske Sharron Davies fikk sølv i OL i svømming. Gullvinneren jukset til seg seieren ved hjelp av doping. Nå kjemper Davies for rettferdighet i sport.

Det som begynte som kamp mot doping har etterhvert utviklet seg til en kamp mot den nye trenden i idretten: At menn får lov til å konkurrere i kvinneklassen. På grunn av sin motstand mot dette, som Davies (og nesten alle andre) mener er svært urettferdig, opplever hun massiv hets fra såkalte transaktivister og deres støttespillere, ifølge Daily Mail.

Få fordommer

Sharron Davies har hatt en lesbisk leieboer og har vært gift og fått barn med Derek Redmond, som er mørkhudet. Hun har både homofile og transseksuelle venner og fremstår ikke som særlig fordomsfull.

Men siden hun mener det er urettferdig at biologiske menn kan stille i kvinneklassen blir hun altså hetset på det groveste.

– Jeg nekter å la meg stanse av disse aktivistene, sier Davies. Hun henviser til aktivister fra transkjønnede miljøer som kaller henne transfobisk, en heks, og som anklager henne for å promotere incest og voldtekt.

Les også: Transaktivister bryr seg mer om seg selv enn sårbare barn og unge

Hetsen eksploderte etter at Davies skrev på Twitter at menneskehetens fremtid er avhengig av at menn og kvinner formerer seg, noe som ikke er mulig for f.eks. to kvinner:

Reaksjonene lot ikke vente på seg. For å påstå noe slikt var nedverdigende for alle som ikke er i stand til å formere seg, hun antyder at «binære» er bedre enn «ikke-binære», og hun blir selvsagt anklaget for å være fascist:

I 2015 fjernet IOC kravet om at transkjønnede måtte ha gjennomgått kjønnsskifteoperasjon for å delta i OL. Kravet nå er at biologiske menn som identifiserer seg som kvinner må ha et testosteronnivå under 10nmol/L i minst et år før konkurransen.

Andre idrettsorganisasjoner krever kun at man identifiserer seg som kvinne og reduserer testosteron-nivået. Selv om Davies sympatiserer med problemene mange transkjønnede møter, kan hun ikke akseptere at menn skal kunne konkurrere med kvinner. Det er simpelthen urettferdig.

Men som alltid: Det ikke rettferdighet som er aktivistenes mål. De er ute etter spesialbehandling og særskilte rettigheter.