NASA advarer: En gigantisk asteroide kan treffe jorda i oktober. Illustrasjonsbilde, Illustrasjonsbilde, Shutterstock
Del saken

En asteoride som veier hele 55 milliarder kilo kan treffe jorda 3. oktober, advarer NASA. Kraften som vil utløses av en slik kollisjon tilsvarer 2700 megatonn TNT.

Til sammenligning: Atombomben som ble sluppet over Hiroshima var et sted mellom 0,13 og 0,18 megatonn. Ifølge Daily Express vil asteroiden, som har fått betegnelsen Asteroide FT3, ha en hastighet på over 70,000 km i timen, eller omtrent 20 km i sekundet.

Asteroide FT3 går i bane rundt sola, så hvis selv om vi unngår kollisjon denne gangen, vil den passere jordens nærområde på nytt i 2024 og 2025.

NASA oppdaget asteroiden i 2007, og har bekreftet banen gjennom 14 ulike observasjoner. I en uttalelse sier at en kollisjon riktig nok er usannsynlig, men kan ikke utelukkes. Flere og bedre observasjoner vil gi bedre og mer nøyaktige forutsigelser.

Heldigvis viser NASAs nåværende beregninger at sannsynligheten er svært lav. De anslår sannsynligheten for en kollisjon til 1 av 11 millioner. Så vi trenger ikke å være så veldig redde. Men kanskje litt? Se filmen nedenfor: