Del saken

Jeg så tilfeldigvis to videoer i løpet av en time her om dagen. Den ene var laget av «Arg Blatte». Dette er en svenske med bosnisk bakgrunn som ikke er særlig imponert over innvandringspolitikken i Sverige og Tyskland.

Blatte er et svensk skjellsord ord for innvandrer, og «Arg Blatte» har fått mye oppmerksomhet rundt sine Youtube–videoer (som veksler mellom svensk og engelsk). Han er vulgær, aggressiv og kunnskapsrik.

Nå har han vært i Tyskland, og han er oppgitt: Han må lete lenge før han finner et sted han kan føle seg trygg, og det er vanskelig å finne tysk mat i Tyskland osv. I følge «Arg Blatte» burde man endre begrepet diversity til die-versity. Her er videoen:

Rett etterpå så jeg Black Pigeons rapport fra Halloween–feiring i Japan. Dette ekstremt homogene landet er i stand til å skape svært stort mangfold i sin feiring av Halloween. Så mye at Black Pigeon ironisk anklager de for ekstrem kulturell appropiasjon.

Black Pigeons identitet er ukjent, men slik jeg har forstått det er det en Kanadisk statsborger med japanske aner. Han er – som Arg Blatte – hardtslående, men har en mer intellektuell tilnærming.

Uansett er disse to videoene sett opp mot hverandre en tankevekkende sammenligning.