Mesterkokken Paris Hilton. Skjermdump YouTube
Del saken

Når man ser Paris Hilton utfolde seg i den første episoden av Cooking with Paris, så er det vanskelig å avgjøre om hun er en idiot eller et geni.

Hun ankommer kjøkkenet med en liten hund utkledd som en fransk hushjelp, og starter showet med følgende setning som nesten ikke kan oversettes:

– As you all know – well, maybe not all of you know – people who do know know that I’m an amazing cook.

En måpende Stuart Heritage skriver i The Guardian:

«Det er en setning på 21 ord hvor de første 17 er helt unødvendige.»

Paris møter på store utfordringer i sitt forsøk på å lage en lasagne. For det første har hun (eller mest trolig en av hennes assistenter) kjøpt feil type lasagneplater, som må kokes før bruk.

Dessuten har hun fått utlevert ost som ikke allerede er revet, noe som medfører at hun må risikere livet med noe så livsfarlig som å rive ost.

Deretter tømmer hun salt over hele kjøkkenet, og allikevel for mye på kjøttdeigen hun steker uten å varme opp pannen først.

Hun kan ikke navnet på et eneste hjelpemiddel på kjøkkenet, og syns de fleste redskapene (inkludert en skje) er «brutale». Er det ment på alvor? Det er umulig å vite, men morsomt er det. Som Heritage skriver:

– Hver gang en mulighet for dumhet oppstår, bokstavelig talt hver eneste gang, så klarer Paris Hilton å treffe ballen. En ekte idiot ville ikke klart å gjøre så mye ut av en video om å lage en lasagne.

– Men dette er som en Mr. Bean episode. Forskere kunne saumfart Cooking with Paris på jakt etter noen som helst form for selvbevissthet. De ville ikke funnet noenting.

Forøvrig heter hunden Diamond Baby. Se og døm selv: