Cheerleader: krenkende og nedverdigende, eller en del av amerikansk historie og kultur? Pixabay/Skeeze
Del saken

Cheerleading er en amerikansk instutisjon med lange tradisjoner, som har bragt glede og underholdning til millioner av sportsfans helt siden slutten av 1800-tallet.

Men nå tar stadig flere «progressive» gledesdrepere til orde for å avslutte dette kapitlet i amerikansk kultur- og idrettshistorie, skriver Dennis Prager i DailyWire. Diskusjonen har blusset opp i forbindelse med forrige helgs Superbowl.

Så hva er problemet med cheerleading? spør Prager, og lar kritikerne svare selv.

Boston Globes Margery Eagan beskriver cheerleading som «ekkelt og nedverdigende». Shannon Ryan i Chicago Tribune skriver:
«NFL har vist at de ser på cheerleadere som sukkertøy på sidelinjen (…) Hvorfor er det ikke lettkledde mannlige cheerleaders og dansegrupper?»

Bare de med høy utdanning kan stille et så idiotisk spørsmål, mener Prager – for de eneste som ønsker å se på lettkledde mannlige cheerleadere er, med få unntak, homoseksuelle menn.

Tom Krattenmaker fra Yale Divinity School bidrar med sin teologiske kompetanse i den gode kampen: «Det er på tide vi innrømmer hva cheerleading er: nedverdingende for kvinner og en anakroisme som burde være under verdigheten til de mannlige tilhengerne».

Prager har i motsetning til ekspertisen ovenfor snakket med flere tidligere cheerleadere, som har en helt annen oppfatning. De fokuserer på opplevelser, disiplin, trening, samhold og spennede reiser. De er stolte av sin tid som cheerleadere, og føler seg ikke det minste krenket.

Velkjent sjargong, logisk kortslutning
Prager gir noen eksempler som bruker velkjent sjargong.

Vanity Fair skriver:
«NFL tjener penger på å selge en gammeldags ide om maskulinitet – store, sterke menn, ikke redde for å ta en smell, omringet av entusiastiske, lettkledde kvinner».

CBC har lignende vinkling:
Profesjonell cheerleading bør avskaffes, siden det antyder at kvinnens rolle er å støtte menn, smile til menn og oppfylle menns seksuelle fantasier».

Prager stiller ikke spørsmålet, men fra utsiden kan det synes uforståelig at halvnakne progressive kvinner som Beyonce, Madonna, Miley Cyrus og Rhianna alle ses på som feministiske ikoner, selv om alle disse spiller åpenlyst og skamløst på sex, og tjener hundrevis av millioner av kroner på dette.

Mens cheerleading må avskaffes, noe som for disse kreftene selvsagt i klartekst betyr at det må forbys. Dette er logisk kortslutning.

Krenkelsesmafiaen vil tilsynelatende fjerne alle livets gleder som ikke passer inn i dere politisk korrekte tankemåte. De er som Khomeini, som en gang konkluderte at «det finnes ingen humor i islam».

Interessant nok var cheerleading egentlig et rent mannlig fenomen. Først når de unge guttene måtte reise ut på grunn av 2. verdenskrig begynte kvinnene å ta over. George W. Bush, F.D. Roosevelt og Eisenhower er bare tre av mange berømte amerikanske menn med bakgrunn fra cheerleading.

Hva blir det neste? I mellomtiden kan du nyte disse flotte representantene: