Foto: Frank May / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT
Del saken

En blanding av ulike hormoner som menn kan ta i empati med sin gravide partner kan utvikle melkeproduksjon hos menn. Det er ennå ikke testet på menn, men det forventes at en sideeffekt vil være at mennene utvikler større bryster.

Oppfinner Marie-Claire Springham sier at produktet kan være på markedet allerede i løpet av 5 år.

– Jeg kan ikke se noen god grunn til at par ikke vil bruke et slikt produkt, sier den 24–årige produktdesigneren til MailOnline.

– Det kan virke uvanlig, men kvinner har siden 60-tallet brukt hormoner for å forandre kroppen, helt siden P-pillen ble utviklet.

Siden mange kvinner sliter med amming, kan menn på denne måten vise sin empati i praksis ved å bidra til ammingen.

Foreløpig er produktet på konseptnivå, men det vil innebære å ta hormontilskudd som progestin hver dag. Dette er et hormon som vil kunne utvikle melkeproduserende kjertler hos menn.

I følge ammekonsulent Katherine Fisher er mannlig melkeproduksjon klinisk mulig, og kan provosere frem interessante spørsmål om foreldreskap i det 21. århundre. Hun konkluderer:

– Alle forsøk på en bedre forståelse for hva kjønn betyr for foreldreskapet bør ønskes velkommen.

Oppfinnelsen – eller konseptet – vant første plass i en nylig avholdt designkonkurranse: The Meaning–Centred Design Awards. Under utdelingen av prisen uttalte styrets leder Julie Benson Bennet:

– Denne idéen fortjener spesiell oppmerksomhet fordi den utfordrer på et grunnleggende plan hva det vil si å være mann eller kvinne, far eller mor, foreldre eller barn.