Gaia Eco: Biologisk nedbrytbar vibrator. Skjermbilde fra hjemmeside.
Del saken

Det beste i livet er gratis, pleier folk uten penger å si. Men det er et snev av sannhet i det gamle ordtaket. Et godt sexliv har for de fleste stor betydning for hvor tilfreds man er med livet.

Og for de fleste er det ikke vanlig å betale for sex. Men i disse klimahysteriske tider: Er du sikker på at sexlivet ditt ikke er klimavennlig nok?

Kondomer er jo laget av et stoff som ikke så lett brytes opp i naturen. Selve produksjonen medfører vel også utslipp av klimagasser? Det samme gjelder for vibratorer og dildoer, hvis du har sans for slike hjelpemidler.

Hva gjør veganere og klimastreikende ungdom? Kanskje de ikke har tid til å ha sex: De er for opptatt med å leite etter obskure grønnsaker eller å forsøke å komme ajour med skolearbeidet etter alle de slitsomme streikene?

Miljøforkjempere er kåte

Nå er det håp, skriver The Guardian:

– Miljøforkjempere er kåte akkurat nå! erklærer Lauren Singer, en såkalt «zero-waste» blogger bosatt i New York. Hun har produsert så lite søppel på fire år at det får plass i en glasskrukke. Hun sier at det vanligste spørsmålet hun får er nettopp:

– Hvordan har du sex? Legger du brukte kondomer i krukken?

Singer`s innsikt i den seksuelle appetitten til «etiske forbrukere» vokste når hennes online butikk Package Free nylig startet salget av biologisk nedbrytbare vibratorer. Hun ble raskt utsolgt:

– Folk var helt gale etter dem, vi ble så sjokkerte, sier Lauren

Etiske kondomer

Men også andre sexhjelpemidler, som glidekremer og kondomer, kommer nå i økovennlige utgaver. Hvis du trenger «etiske kondomer», kan du bestille disse hos USA-baserte Sustain Natural. Samme firmaet selger også organiske tamponger under slagordet Think With Your Vagina.

Slik presenterer Sustain Natural sin organiske tampong.

Når det gjelder kondomer er det i mange land et krav fra myndighetene at de inneholder plastikk, så 100 % bærekraftige kondomer kan du ikke få kjøpt. Men det er tross alt bedre enn de store mengdene utslipp et uønsket barn medfører. Som en trøst kan Sustain Natural tilby veganske kondomer, siden de ikke bruker melkeprodukter i produksjonen. Også tyske Einhorn lager veganske kondomer av bærekraftig «Fair Trade» gummi.

Det finnes biologisk nedbrytbare kondomer. Naturalamb lager kondomer av sauetarmer, som får «gode tilbakemeldinger online». Men disse er naturlig nok uaktuelle for veganere.

Markedet for sexleketøy er foreløpig lite klimavennlig, men disse eksemplene viser at dette er i ferd med å endre seg. Er det ikke nettopp dét vi alle har drømt om i så mange år:
Å endelig kunne ha vegansk og klimavennlig sex?