Pietracupa Campobasso i Molise. Her kan du få 7000 kroner hver måned i ti år. Da må du flytte hit og starte en bedrift. Wikimedia Commons
Del saken

Den italienske regionen Milise tilbyr innflyttere 700 euro i måneden over tre år, tilsammen ca. 250.000 kr. Men da må du starte en bedrift lokalt, skriver The Guardian.

Tilbudet gjelder hvis man flytter inn i en by eller landsby med mindre enn 2000 innbyggere.

– Vi vil at folk skal investere her. De kan starte hva som helst: bakeri, butikk, restaurant, hva som helst. På denne måten vil vi puste liv inn i byene våre og motarbeide befolkningsnedgangen, sier presidenten av Molise, Donato Toma.

Samtidig får de små landsbyene direkte støtte for å bedre infrastruktur og fremme kulturelle aktiviteter.

Isernia i Molise er også et pittoresk alternativ. Skjermdump YouTube

 

Molise er en region sørvest for Roma med kun 305.000 innbyggere. Bare i 2018 forsvant 2800 innbyggere som følge av utflytting eller dødsfall. De lave fødselstallene og stor emigrasjon har ført til at antall italienere har sunket under 55 millioner for første gang på 90 år.

Enkelte steder, som Sutera, forsøker man å stanse befolkningsnedgangen ved å åpne de tomme husene for asylsøkere og migranter. Mens på ferieøya Sambuca kan man få kjøpt hus for kun ti kroner hvis man forplikter seg til å pusse opp for 150.000 kr.