illustrasjonsbilde: Pixabay/ PIRO4D
Del saken

Det nye året er en perfekt tid for å få en ny start i hjemmet ditt, mener MSN Livsstil. Det er ikke lenger sånn at å kvitte seg med alt betyr suksess. Nå er det en ny tilnærming kalt «ny-minimalisme» som gjelder.

Dette skal føre til balanse mellom å eie ting som gjør oss lykkelige, men heller ikke drukne i ting vi ikke trenger. Denne metoden hjelper deg å kvitte deg med søppel, men likevel verdsette spesielle eiendeler som gjør deg glad.

For å stare ryddeprosessen må du sette spørsmålstegn med dine vanlige holdninger,  og lister opp noen spørsmål det kan være fornuftig å stille: Trenger vi virkelig å oppgradere teknologien vår hver gang det kommer et nytt produkt? Hvorfor belønner vi hardt arbeid med å kjøpe oss noe nytt? Må vi kjøpe de nyeste lekene til barna våre for å vise kjærlighet? Er det veldig viktig at hele garderoben er av nyeste mote?

Ikke alt du eier er rot. Og ting som er vakkert organisert kan fortsatt være rotete, mener MSN som mener du bør tenke over hva som ikke er rot.

Rydding er en filosofi, samt en reduksjon av fysiske gjenstander. Det er IKKE organisering. For å oppnå orden i hjemmet ditt må du slutte å samle på gjenstander, ta kontroll over rommet ditt og gi slipp på ting som ikke bidrar til noe.

I en avgrenset tidsperiode anbefales det å sette ned et forbud mot alle nye kjøp som ikke er nødvendig. Det vil ikke hjelpe å redusere mengden rot om du samtidig kjøper nye ting. Ved å stoppe innkjøpene i en periode kan du bedre handlevanene dine.

Når du er klar, er det på tide å faktisk ta tak i rotet. Denne ryddeprosessen skal ikke føles som straff. Ta deg tid og fjern overflødige ting slik at du kan sette pris på de tingene du velger å beholde. Noe av det vanskeligste med ryddingen er definisjonen av hva som er nyttig. Selv om det er en sjanse for at du kan trenge noe i fremtiden, betyr det ikke at du nødvendigvis skal beholde det.

Når du bare rydder ved å flytte ting fra ett sted til et annet eller organiserer skuffer og skap, opprettholder du mengden med ting du kanskje ikke trenger. Å rydde og samtidig redusere mengden ting er noe annet.

Dette kan være vanskelig, særlig fordi organiserte skuffer føles greit fordi det ser ryddig ut. For å virkelig gjøre en forandring må du vurdere gjenstandene nøye og være bevisst på hva du vil beholde og hva du kan kvitte deg med.

Når du kommer til gjennomføringen av ryddeprosessen anbefales det å være metodisk. Ta for deg et rom om gangen og sørg for å fullføre hver oppgave du starter før neste. Ikke bli halvveis ferdig med et skap, for å så bare flytte resten over i en hylle. Hvis du ikke har tid til begge deler i en økt, så la det være.