Madonna på scenen under den såkalte kvinnemarsen i Washington i januar 2017. (AP Photo/Jose Luis Magana, File)
Del saken

Nå er det på det nærmeste klart: Popidolet Madonna vil opptre under Eurovision Song Contest i Tel Aviv i mai.

Det ble klart etter at to israelske milliardærer har sagt seg villige til å dekke utgiftene for det israelske kringkastingsselskapet IPBC, som er ansvarlig for arrangementet, fremkommer det fra en artikkel i avisen Ynet News.

I de siste ukene har det israelske kringkastingsselskapet IPBC hatt samtaler med de to forretningsmennene, Danny Ben Naim og Sylvan Adams, og «etter mye overveielse ga Adams det grønne lyset til å finansiere Madonnas forestilling ved Eurovision Song Contest», sier en kilde som er kjent med detaljene, til den israelske avisen.

«Madonna forventes å undertegne kontrakten i de kommende dagene», sier kilden.

«Adams mener at deltakelse av en artist som Madonna i årets show vil øke eksponeringen og mediedekningen til selve Eurovision Song Contest og de tilhørende hendelsene … så vel som av Israels fantastiske folk og skjønnhet».

Det blir i ikke første gang Madonna besøker Israel. Madonna har opptrådt i Tel Aviv flere ganger tidligere, og har også investert i et helsesenter i byen.

Over 100 000 fans er forventet å delta under årets musikkonkurranse i den israelske bade- og partybyen, hvor sangere fra over 40 land deltar.