En "kvinnelig vektløfter". Illustrasjonsbilde. AP Photo/Mark Schiefelbein)
Del saken

En bisarr historie fra Storbritannia illustrerer at transaktivisters mobbing og sensur ikke på noen måte handler om å forbedre livene til faktiske transpersoner.

The Spectator forteller om Miranda Yardley som er anklaget for transfobi. Problemet er bare at Yardley faktisk er transseksuell, og saksøkes av en transaktivist som ikke selv er transseksuell.

Feil meninger
Problemer er selvsagt at Yardley har feil politiske meninger. Yardley mener, som mange andre oppegående transseksuelle, at selv om hun ønsker å identifisere seg som kvinne, så kan hun ikke rent faktisk endre sitt biologiske kjønn.

Dette er uakseptable meninger ifølge Helen Islan. Islan er ikke transseksuell, hun kaller seg en «transalliert». Så da lærte vi nok et ord som man ikke egentlig har noe behov for.

Islan ønsker angivelig å forsvare rettighetene til transepersoner. Men det gjelder tydeligvis kun for de som deler hennes ikke-vitenskapelige, politiske standpunkter. Bare å antyde at det muligens er et komplekst saksfelt blir umiddelbart definert som transfobi.

Les også: Transaktivister bryr seg mer om seg selv enn sårbare barn og unge

Transaktivister
For transaktivister, kjønnsforskere og venstrevridde skrullinger har allerede konkludert. Så da er det en utilgivelig om du stoler mer på biologer eller de vanlige transpersonene som sikkert ville sluppet dette sirkuset.

Islan er knyttet til Mermaids UK, som nylig ble tildelt omlag fem millioner kroner i støtte for å gjøre det enklere for barn og tenåringer som ønsker å skifte kjønn. Blant annet ved å legge press på foreldre som kanskje ikke deler den ekstreme ideologien.

Debbie Hayton som har skrevet kronikken er også transseksuell, uten at hun dermed støtter Islan. Hun vitnet i rettssaken på Yardley`s vegne. Og resultatet ble heldigvis at retten forkastet søksmålet, denne gangen.

Hayton avslutter slik:

– Politiet har helt klart mislykkes igjen. I fjor måtte fengselsvesenet endre praksis etter at en voldtektsmann ble plassert i kvinnefengsel, siden han følte seg som kvinne. Nå har en transperson blitt tvunget til å møte i retten for sin transfobi, på grunn av en åpenbart latterlig anklage. Hva blir det neste?