Skjermbilde fra video.
Del saken

En ung, kvinnelig muslimsk YouTuber, kalt Dina Tokio, forteller i en video om den trakasseringen hun har opplevd siden hun annonserte at hun ville slutte helt med ha på seg hijab.

Den muslimske kvinnen heter egentlig Dina Tokio, hun er forfatter og motedesigner, og har mer enn en million abonnenter på sin YouTube-kanal. Da hun tok en beslutning om å slutte å bruke hodeplagget hijab, annonserte hun det samtidig i sosiale medier.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og i en nylig opplastet video på Tokios kanal leser den unge kvinnen opp noen av alle de hatefulle kommentarene som er blitt rettet mot henne i ettertid. Videoen, som består av en nesten uavbrutt strøm av mobbing og fornærmelser, varer i 47 minutter.

Blant hetserne er det flere som har skrevet at hun og hennes familie må dø, og det fremmes påstander om at hun er seksuelt promiskuøs, umoralsk og en dårlig mor.

Under følger et lite utvalg av sjikanen som leses opp i YouTube-videoen:

– Dina Tokio, du er giftig. Måtte Allah beskytte alle jentene som har deg som rollemodell. Qiyamah (dommedag) nærmer seg. Du er det beste eksempelet. Du snakker dritt om islam, når du ikke har noe kunnskap. Du fortjener ikke å bli kalt muslim. Vær redd for din grav. Måtte Allah veilede deg.

– Sakte vil du bli en pornostjerne.

– Jeg håper du og din familie alle dør smertefullt og langsomt. Den ypperste vanære.

Tokio ble i utgangspunktet populær på YouTube fordi hun postet videoer av seg selv snakke om hvordan man kunne kombinere hijab og mote, om mote generelt, og om det å være muslim.