Del saken

Den siste uken har det blitt nesten umulig å lage funksjonelle linker til musikkvideoer etc. Videoen er utilgjengelig, er beskjeden som dukker opp. Siden jeg skrev denne saken har også to av disse videoene blitt utilgjengelige. Link nederst!

Dette medfører at det blir vanskeligere å lage en musikkspalte med historiske tilbakeblikk. Nettopp fordi linkene ikke virker slik de har gjort tidligere.

Jeg vet ikke om dette har sammenheng med de nye internettlovene som er vedtatt i EU nylig, men uansett: Noe av gleden ved å promotere god musikk forsvinner når man møter slike tekniske problemer (jeg er historiker og filosof, ikke ingeniør).

Uansett: Dagens musikkspalte bruker jeg på å løfte noen av mine obskure helter frem i lyset. Dette er artister som ikke er helt mainstream, men som jeg har stor sans for. Det vil komme flere slike artikler, uansett hva som skjer med YouTube.

I dag tar jeg for meg tre ulike artister som har betydd mye for meg, og alle har en ting til felles: Jeg har fremført de selv som musiker (på hobbynivå).

Indigo Girls – Left me a fool

At to «traktorlesber» kan synge så vakkert er uforklarlig. Men Indigo Girls er et musikalsk funn. I min studietid i Stavanger spilte vi denne sangen i vårt sammenraskede studentband, noe som førte til at Indigo Girls i en kort periode gikk som «hakka møkk» på byens plateforretninger. Søk gjerne rundt etter mer av disse jentene, de har laget masse flotte sanger:

 

Grant Lee Buffalo – Jupiter and Teardrop

Et annet nummer vi fremførte i studentbandet, var denne perlen. Tolvstrengers kassegitar med fuzzboks, det jo bli bra. Albumet er noe av det beste som er utgitt de siste tredve år. Gitarbasert, melodiøs poprock fra øverste hylle.

Nanci Griffith – Love at the Five and Dime

Jeg er rett og slett forelsket i Nanci Griffith. På en konsert i Oslo (Sentrum Scene?) på nittitallet ropte en kar fra bakerste rad: I love you, Nanci!

Nanci svarte kontant: I love you too, babe.

Så spilte hun denne fantastiske låta. Vakrere blir det sjelden:

Neste uke forsøker jeg å lage en sak om Dire Straits, men det avhenger litt av det tekniske.

Ha en god fredag og hyggelig helg!

Her er linker til Indigo Girls, Nanci Griffith og Grant Lee Buffalo.