AREUTERS/Lucas Jackson
Del saken

Ny forskning viser at musikk og kreativ tenkning er to ting som passer dårlig sammen.

Kreativitet er viktig i både på jobb og i fritiden. For mange har det vært vanlig å spille musikk samtidig. Men forskere på universiteter i Storbritannia og Sverige har kommet frem til at musikk og kreativitet virker mot hverandre, skriver The Jakarta Post.

Psykologene gav deltagerne i eksperimentet forskjellige ord som de enten skulle bruke til å sette opp nye til ord eller lage ordtak.

Testene ble utført i forskjellige omgivelser, enten i et helt stille rom eller i et med musikk. De varierte også musikken, fra høy til bakgrunnsmusikk. Så fra musikk de kjente til noe ukjent.

Kandidatene som hørte på musikk var målbart svekket i den kreative fremførelsen. Selv om musikken var kjent eller ukjent. De presterte et bedre resultat i et stille rom.

Men dette dette forsøket omfatter kun individets kreative prestasjoner.

Musikk har flere positive effekter på mennesker. Det påvirker humøret, en kan bli oppstemt eller nedstemt alt ettersom en føler musikken. Butikker spiller lett og lystig musikk så kundene oppnår kjøpelyst. Slik kan en også gjøre med matlyst, romanse og liknende.