Illustrasjonsbilde. Foto: Privat
Del saken

Kirsti og Kim-André er begge personlige trenere. De driver eget studio sammen. Og de er mor og sønn.

Kirsti Valton vokste opp på Pollen utenfor Skien. Hennes besteforeldre bodde på en gård rett i nærheten, hvor også Kirstis tante og onkel bodde. Kirsti likte å hjelpe til på gården når hun ble stor nok. Barndommen var en aktiv tid, med fotball, skøyter, ski og andre aktiviteter.

Sprek mor og personal trener

Etterhvert endte Kirsti opp i Skien. Hun fikk seg jobb i butikk, senere i renholdsbransjen. Helt tilfeldig havnet hun etterhvert i treningsbransjen. Hun hadde meldt seg inn i et treningsstudio i 1996, og to år senere fikk hun tilbud om et spinningkurs. Hun fikk jobb som instruktør, og ellers jobbet hun i resepsjonen og med kundebehandling. Fra 1999 jobbet hun også som treningsveileder.

I 2002 utdannet hun seg til personlig trener, siste arbeidsplassen som ansatt var Elixia (som senere ble SATS). Kirsti var ansatt i treningsbransjen i fra 1998 til 2018. Siden august 2018 har hun drevet eget Backyard PTstudio med sønnen Kim-André.

Ellers kjører hun motorsykkel, og mannen har en Pontiac Firebird. Ekteparet er medlem i Amcar Grenland.

Kim-André bodde sammen med sin mor, far og bror inntil foreldrene gikk fra hverandre da han var 12-13 år. Moren traff etterhvert Frank, som ble som en far for Kim-André.

Han hadde en tøff barndom, og slet på skolen. Han hadde problemer med autoriteter, og ville heller være sin egen sjef.

Foto: Privat

Kim-André begynte tidlig å jobbe. Hans første jobb var i resepsjonen på et treningssenter i Skien, hvor han også reparert spinningsykler. Senere jobbet han som telefonselger. Han var flink til å utføre selve jobben, men sa alltid meningen sin, og reagerte hvis noe var feil eller urettferdig. Dette førte flere ganger til problemer med hårsåre sjefer som ikke så sine egne feil.

Han startet å trene da han var 13 år, først spinning med moren, deretter styrketrening. I 2007 fikk han jobb som resepsjonist og veileder på et trenigssenter i Skien, og året etter startet han på utdannelsen for å bli personlig trener.

I 2010 startet Kim-André sin karriere som personlig trener. Arbeidsgiver var Elixia. Etterhvert byttet han til Stamina. Han trivdes godt i jobben med kundene, men ikke like godt med sjefen. I 2016 sluttet han.

Etter et kort mellomspill med salg av e-sigaretter, fikk han tilbud om å starte eget studio. Endelig kunne han bli sin egen sjef.

I april 2018 startet han opp, som eneste ansatt ble det mye jobb. Han fikk lokket sin mor til å bli partner i studioet. Etter noen måneders betenkningstid slo hun til. I oktober 2018 ble de Backyard PTstudio.

De tilbyr også online coaching. Nå skal de hjelpe leserne av Xstra med treningstips fire uker fremover. Her er det bare å glede seg til gode øvelser som får deg i form.