Krimfestivalen 2020
Del saken

For niende gang arrangeres det krimfestival i hovedstaden. 5. – 7. mars hylles krimlitteraturen i år.

Siden festivalen først ble arrangert i 2012 har den vært en stor suksess. I fjor ble det satt rekord med 12.650 publikummere på Krimfestivalen.

Festivalen i Oslo er blant annet trukket frem av The Guardian som en av verdens fremste krimfestivaler.

Årets forhåndsinteresse tyder på at det vil kunne bli ny publikumsrekord i uken som kommer, heter det i en pressemelding fra Cappelen Damm, som er en av arrangørene.

Gratis for alle

Over 50 forfattere deltar 5. – 7. mars på de over 50 arrangementene som Krimfestivalen har på​ programmet.

Nesten hele den norske krimforfattereliten er på plass. Vi møter blant annet Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Helene Flood, Gunnar Staalesen, Tom Egeland og Torkil Damhaug. Det kommer også 16 forfattere fra utlandet, inkludert Val McDermid, Camilla Grebe, Alex Michaelides og Stefan Ahnhem.

Årets​ festivalforfatter er den bestselgende krimforfatteren Tom Egeland. Han åpner festivalen med en prolog torsdag 5. mars klokken 10.00 hos Cappelen Damm i Akersgata 47.

Hele festivalen er gratis og åpen for alle.

Tid og sted

Festivalen finner sted i Oslo og arrangeres først og fremst i Cappelen Damm-huset, i Teaterkjeller’n og på Centralteatret. Det er i tillegg noen arrangementer hos Tanum Karl Johan og Norli Universitetsgaten.

Den storslåtte åpningen av Krimfestivalen er torsdag 5. mars kl 10.00. Her blir det blant annet prolog av Festivalforfatteren Tom Egeland.

Se fullt program for Krimfestivalen her!

Meld deg på Krimfestivalen 2020 på Facebook.

Cappelen Damm, Tanum og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen. Den blir arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater Centralteatret, Aschehoug forlag, Gyldendal forlag, Kagge forlag, Strawberry Publishing, Vigmostad & Bjørke, Gloria forlag, Pitch forlag, Press forlag og Norli Universitetsgaten.