Mika, en moderne svensk gutt i kjole og fletter. Skjermdump fra filmen Raised without a gender.
Del saken

En mor i Florida oppdrar sin 11 måneder gamle baby som kjønnsnøytral, fordi hun/han mener at barnet skal bestemme sitt eget kjønn etterhvert.

Av en eller annen merkelig grunn kaller Ari Dennis ikke barnet for baby, men theyby. Som om baby noensinne har vært et kjønnet begrep. Man kan tross alt forstå (mens man ler hånlig) Justin Trudeau, som vil avskaffe begrepet «mankind» og erstatte det med kjønnsløse «peoplekind». Men baby/theyby? Det blir jo den rene parodi.

Moren sier til britisk frokost-TV at de ennå ikke vet hvilket kjønn barnet har, ifølge Daily Mail. Vel, hva med å ta en titt neste gang de skifter bleier? Å, avføring er bare en sosial konstruksjon? Eller noe sånt.

Er det barnets valg?

Inspirasjonen til den uvanlige barneoppdragelsen kommer fra den eldre datteren, som i en alder av fire år valgte å identifisere seg som «non binary» etter å ha blitt oppdratt som den jenta hun faktisk er. Jeg gidder ikke oversette begrepet, vi trenger ikke flere nyord på norsk, etter klassikere som «hverdagsintegrering» og «naving».

Hvordan fire års gamle jenter oppdager begreper som «non binary» nevnes ikke. Men det er vel mulig å anta at det kommer fra aktivistiske foreldre?

Ari Dennis, på tur med sin baby/theyby uten bestemt kjønn.

Ari Dennis lever i et forhold med to andre, som begge identifiserer seg som transkjønnet. Hun er gift med den ene, og har et forhold til den andre. Selv identifiserer hun seg selv som «non binary», tilfeldigvis det samme som datteren på fire år.

– Vi lever i en familie av flere voksne, med to barn på ett og åtte år. Alle voksne i vår familie identifiserer seg som transkjønnet, sier Dennis.

Theybies er dessverre ikke noe som isolert rammer en forvirret dame/mann/whatever i UK. Det er en bevegelse, egen nettside og Facebook-gruppe er på plass.

Hvis du ønsker å se en litt utvidet dokumentar om fenomenet, kan du kikke på en film fra vårt koko naboland Sverige: Raised without a gender.

Her en kort video av Ari Dennis på Good Morning Britain: