Angelika Catharina D. Kristiansen er i finalen til Miss Norway.
Angelika Catharina D. Kristiansen er i finalen til Miss Norway.
Del saken

– Det er ingen krav til høyde eller størrelse. Om man ser på jentene som er med så er det veldig forskjellige personer.

Angelika Kristiansen er 28 år fra Magnor, men bor i Oslo. Hun er finalist i Miss Norway 202 og jobber for Forsvaret

Å være Miss Norway-finalist og jobbe i Forsvaret er kanskje ikke en helt vanlig kombinasjon. 

– De fleste synes det er spennende, sier Kristiansen til Resett. 

– Jeg har frilanset som modell et par år og jeg så jeg at det var en mulig å ta opp de sakene jeg bryr meg om som privatperson,  så jeg tror det er en fin arena. 

– Hvilke saker dreier det seg om?

– Jeg er veldig opptatt av bærekraft, jeg lever nøkternt, jeg bruker brukte klær jeg har arver, og jeg kjøper mye brukt, sier hun. 

I Forsvaret er hun innleid som interaksjonsdesigner fra Bouvet og arbeider med en portalløsning som i  første omgang  vil ha ungdommer som er i perioden fra innkalling til sesjon til oppmøte på rekruttskolen som målgruppe.Hun håper hun kan være en rollemodell for andre.

– Jeg har dysleksi og har måttet jobbet ganske hardt for å komme opp på et høyt nivå. Det hsar ofte føltes urettferdig å måtte jobbe så hardt for å klare det samme som alle andre får til. Men jeg har vokst opp og klart meg i akademia, slår hun fast. 

– Er ikke Miss Norway litt antifeministisk og avlegs?

– Det var kanskje sånn før, for 30 år siden. Konkurransen har endret seg, det handler ikke om utseende på den måten, det handler om hvilken samfunnsverider man står for. Sånn sett har jeg ikke følt at det har gått av moten. 

– Dreier det seg ikke om utseende lenger altså?

– Det gjør faktisk ikke det, det er ingen krav til høyde eller størrelse. Om man ser på jentene som er med så er det veldig forskjellige personer. 

– Jeg er 28 så den yngste er 18, så det er et veldig stort sprik. Så det handler om hva man gjør og hva man prøver å utrette for andre.