Miley Cyrus fremførte blant annet "Jolene" av sitt idol Dolly Parton. Foto: SKjermdump fra "The Backyard Sessions"
Del saken

Jeg har ingen sans for Miley Cyrus. Særlig ikke personligheten hun presenterer i media.

Men at hun har talent er det liten tvil om. Siden jeg i dag av personlige grunner ikke fikk tid til å skrive en vanlig, lang musikkspalte, benytter jeg muligheten til å fremheve en annen side av Miley Cyrus, en jeg gjerne kunne kjøpt plater av.

Det dreier seg om de såkalte «Backyard sessions». Her fremfører en ung, smellvakker Cyrus gamle klassikere i en svært nedstrippet akustisk form. Resultatet er meget bra.

Jeg snakker her om 2012-versjonen. Dette året spilte hun inn tre YouTube-videoer. Look What They’ve Done to My Song Ma av Melanie Salka (orginal tittel What have They Done to My Song Ma) er litt slitsom og tilgjort. Versjonen av Jolene av Dolly Parton er derimot svært bra.

Men det er den tredje låta som er min personlige favoritt. En vakker sang, nydelig fremført. Her fremfører en barbent Miley Cyrus James Sheltons sang Lilac Wine.