Del saken

Den omstridte popstjernen Miley Cyrus ifører seg en vaginadrakt i sin nye musikkvideo Mother’s Daughter, som ble sluppet tirsdag.

I sangen repeterer hun slagordet «Don’t fuck with my freedom» som også var skrevet på en hettegenser hun tidligere har brukt for å vise støtte til Planned Parenthood, skriver Breitbart. Planned Parenthood er en organisasjon som tilbyr seksualrådgivning, prevensjon og «reproduktiv helsehjelp», i de fleste tilfeller betyr det siste hjelp til å få utført aborter.

Planned Parenthood er svært omstridt, og har blant annet blitt anklaget for å selge kroppsdeler fra aborterte foster. Miley Cyrus er entusiastisk støttespiller, og har uttrykt sin støtte tidligere blant annet på Instagram:

Men nå kombineres støtten til Planned Parenthood med promoteringen av egen musikkvideo, og som alltid er temaet sex og vulgaritet. I teksten antyder Miley at hun er som hun er, enten fordi det er noe i vannet, eller fordi hun er sin mors datter:

Oh my God, she got the power
Oh, look at her, she got the power
So-so, so don’t fuck with my freedom
I came back to get me some
I’m nasty, I’m evil
Must be something in the water or that I’m my mother’s daughter

For å understreke budskapet har hun altså iført seg en slags vaginadrakt i latex:

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Link in bio. #MothersDaughterVideo

Et innlegg delt av Miley Cyrus (@mileycyrus)

I løpet av videoen, som du kan se her, dukker det opp oppbyggende slagord, som «jomfrudom er en sosial konstruksjon», «synden er i øyet som ser», «feminisme AF» og «tøffe pupper». I tillegg får vi se en naken, svært overvektig dame, og en sexy mørkhudet kvinne i rullestol. Det inkluderende budskapet er krydret med åpenlys flørting med avvikende seksualitet.

Miley har tidligere blitt anklaget for å iføre seg en spesiell seksuell legning bare for å få oppmerksomhet og selge plater, til tross for at hun er gift med den svært maskuline skuespilleren Liam Hemsworth.

Les også: Hvorfor vil kjente kvinner late som om de er lesbiske?

Så spørs det om Miley vil få kritikk for å bruke vaginadrakten, da dette kan bli oppfattet som ekskluderende for kvinner som ikke har vagina. I så fall kan hun kanskje gjøre alvor av løftet hun ga om å flytte utenlands hvis Donald Trump vant valget i 2016.

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

#MothersDaughterVideo out 9AM EST 🚨🚨

Et innlegg delt av Miley Cyrus (@mileycyrus)

Ingen kan betvile at Miley Cyrus har et stort talent. Hun kunne valgt en helt annen stil, som man blant annet kan se i de fabelaktige «Backyard Sessions». Nedenfor kan du se Miley Cyrus fremføre Lilac Wine i en svært nedstrippet versjon. Låten er en gammel klassiker fra 1950, skrevet av James Shelton og tidligere fremført av blant annet Nina Simone og Jeff Buckley: