Miley Cyrus under en opptreden i september 2019. Foto: REUTERS / Steve Marcus
Del saken

Popstjernen Miley Cyrus har tidligere blitt anklaget for å late som hun er skeiv, for å øke interessen rundt sin egen person.

Miley Cyrus er kjent for å spille skamløst på sex i sine videoer. Mens hun var gift med den svært mandige australske skuespilleren Liam Hemsworth, erklærte Cyrus at hun var både «panseksuell» og hadde «flytende kjønnsidentitet». Hun uttalte blant annet:

– Vi definerer på nytt, for å være jævlig ærlig, hvordan det ser ut for en som er skeiv (queer) som meg å være i et heteroseksuelt forhold.

Les også: Hvorfor vil kjente kvinner late som om de er lesbiske?

Nå stormer det igjen rundt Miley Cyrus, som ifølge Breitbart har hisset på seg LGBT-miljøet etter ytringer på Instagram som kan tolkes dithen at man kan velge sin egen seksualitet.

I det som var ment som en gladmelding til fansen forteller hun hvor glad hun er for å ha funnet en anstendig mann, sin nye kjæreste Cody Simpson. Hun oppfordrer også (i et nokså vulgært språk) sine kvinnelige følgere å ikke gi opp jakten på menn. Hun skriver blant annet «You’ve got to find a dick that’s not a dick, you know?». Miley Fortsetter:

– Jeg har alltid trodd jeg måtte være lesbisk, siden jeg trodde alle gutter var onde.

Miley syndet dermed mot flere av LGBT-bevegelsens udiskutable sannheter, og reaksjonene lot ikke vente på seg. For det første antyder hun altså at seksualitet er noe man kan velge. «Man blir ikke skeiv fordi man har gitt opp menn, dette er så krenkende», skriver en Twitter-bruker.

Samtidig påpekes det at Miley Cyrus gjør et grovt, transfobisk overtramp når hun antyder at alle menn har mannlig kjønnsorgan. Dette bryter med gjeldene dogmer blant transaktivister:

Miley Cyrus gikk senere ut på Instagram og presiserte at hun ikke hadde ment at man kunne velge sin seksualitet, og at hun alltid har prioritert å beskytte LGBTQ-miljøet hun ser seg selv som en del av.